... / ... / ... / ... / 2016-11 / Hugo Borst over dementie

Hugo Borst over dementie

Hugo Borst is vrijdag 11 november spreker tijdens de jaarlijkse publieksmiddag van het Alzheimercentrum zuidwest Nederland.

publieksdag_alzheimerZorgsysteem
Borst zal vertellen over zijn ervaringen met dementie bij zijn moeder, die hij sinds vier jaar verzorgt, en geeft zijn visie op het zorgsysteem. Hij schreef onlangs een manifest waarin hij uitlegt hoe de zorg voor hulpbehoevende ouderen volgens hem beter kan.

Vriendelijk
Het evenement vindt plaats in LantarenVenster. Op het programma staan ook lezingen over een dementievriendelijk Rotterdam, communicatie met mensen met dementie en palliatieve zorg.

Vrouwen
Een op de vijf mensen krijgt een vorm van dementie, bij vrouwen is dit zelfs een op de drie. De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende vorm hiervan. Een genezende behandeling bestaat nog niet. 

Aanmelden
Het evenement is voor patiĆ«nten, mantelzorgers, donateurs en andere belangstellenden. Het zit inmiddels vol, maar later volgt een verslag. De publieksmiddag is een initiatief van het Alzheimercentrum zuidwest Nederland. In dit centrum werken het Erasmus MC en het Havenziekenhuis samen.

gepubliceerd: 3 november 2016.

Deel deze pagina: