... / ... / ... / ... / 2016-10 / Prijs voor praktijkonderwijs

Prijs voor praktijkonderwijs

TOP Academie, het project waarin jongeren uit het praktijkonderwijs in het Erasmus MC worden opgeleid tot gediplomeerde facilitair medewerkers, is in de prijzen gevallen.

Jongerenakkoord zorgmedewerker

Verantwoord
Elk jaar worden de Golden Service Awards toegekend aan lichtende voorbeelden in de schoonmaakbranche. TOP Academie ontving de prijs medio oktober voor het beste initiatief in de categorie Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Kansen
TOP Academie is een samenwerking van het Erasmus MC, schoonmaakbedrijf Hago Zorg en het Olympia College en Praktijkonderwijs Schietbaanstraat. In september 2015 tekenden zij met de gemeente Rotterdam een Jongerenakkoord, dat de kansen van jonge mensen op de arbeidsmarkt moet vergroten. Rotterdam telt circa 7.500 werkzoekende jongeren. Dit aantal moet in 2018 zijn afgenomen tot 5.000.

Benutten
"Voor jongeren met dit soort opleidingen is het vaak heel lastig een stageplek of baan te vinden", zei Jan Jaap Ensing, HR-directeur in het Erasmus MC, vorig jaar bij de start. "Door een Jongerenakkoord af te sluiten, brengen we het onderwijs en de werkgevers dichter bij elkaar en helpen we samen het enorme talentpotentieel van de Rotterdamse jongeren te benutten."

Columbus
De kracht van TOP Academie is dat het onderwijs dat de jongeren op school krijgen, nauw aansluit op de ervaring die zij opdoen tijdens hun werk in het Erasmus MC. De samenwerking wordt als uniek gezien: staatssecretaris Klijnsma noemde het project onlangs in de Tweede Kamer 'het ei van Columbus'.

Verguld
Ook de Rotterdamse wethouder Hugo de Jonge is er nog steeds verguld mee en heeft aangegeven TOP Academie te blijven ondersteunen.

Jongerenakkoord zorgmedewerker

gepubliceerd: 20 oktober 2016.

Deel deze pagina: