... / ... / ... / ... / 2016-05 / IC's slaan handen ineen

IC's slaan handen ineen

De afdelingen Intensive Care van tien ziekenhuizen en zorginstanties in en om Rotterdam gaan nauw samenwerken. Het Erasmus MC neemt ook deel.

brancardPassende zorg
De intensivisten van alle IC-afdelingen in de regio Rijnmond hebben de handen ineengeslagen in het samenwerkingsverband IC Rijnmond. Hiermee wordt hun specialistische kennis gebundeld, waardoor de patiënt de best passende zorg krijgt, op de voor hem beste plek.

Excellent
Dankzij de samenwerking wordt excellente zorg geboden op alle betrokken zorglocaties, staat in een persverklaring. Onder andere is bepaald welke IC-zorg plaatsvindt in het academische Erasmus MC en welke in de andere ziekenhuizen. Daarnaast zijn afspraken gemaakt over de coördinatie rondom de plaatsing van patiënten.

Beste bed
Intensivist prof. Diederik Gommers, afdelingshoofd IC van het Erasmus MC en tevens voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care: "Door deze samenwerking ligt de patiënt in een IC-bed waar voor hem de beste zorg voorhanden is. Door een goede spreiding, verdeling en samenwerking wordt er geen capaciteit verkeerd ingezet of een IC onevenredig belast. Met deze samenwerking is regio Rijnmond de eerste van Nederland die de kwaliteitsstandaard IC op regionaal niveau invulling geeft. Dat is een ontwikkeling die het Zorginstituut Nederland stimuleert."

Ondertekening
Aan IC Rijnmond nemen deel: het Albert Schweitzer ziekenhuis, Erasmus MC, Franciscus Gasthuis & Vlietland, Havenziekenhuis, Ikazia Ziekenhuis, Maasstad Ziekenhuis, Rivas, Spijkenisse Medisch Centrum, het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis en het IJsselland Ziekenhuis. Dit project wordt begeleid vanuit de stichting BeterKeten.

De ondertekening vindt 17 mei plaats, 17.30 uur, Havenziekenhuis (Brasserie Aan de Maas).
Panormaview Rotterdam

gepubliceerd: 13 mei 2016.

Deel deze pagina: