... / ... / ... / ... / 2016-02 / Dermatologen geschoold in cosmetiek

Dermatologen geschoold in cosmetiek

De afdeling Dermatologie van het Erasmus MC gaat, als eerste dermatologische afdeling van een academisch ziekenhuis in Nederland, dermatologen in opleiding scholen in cosmetische behandelingen. Ook biedt ze dermato-cosmetische behandelingen aan.

huidOpleiden
Tot nu toe is cosmetiek geen duidelijk onderdeel geweest van de opleiding tot dermatoloog. Met Erasmus MC Aesthetics komt hierin verandering. Het opleidings- en kenniscentrum zal artsen in opleiding tot dermatoloog opleiden in dit vakgebied.

Nacholing
Voor dermatologen die al een eigen praktijk voeren in een ziekenhuis of privékliniek is er de mogelijkheid om bij Erasmus MC Aesthetics nascholing te krijgen. Verder doet Erasmus MC Aesthetics onderzoek naar de technieken die worden gebruikt bij behandelingen in de cosmetische dermatologie en naar huidveroudering in het algemeen.

Bestuderen
Cosmetische geneeskunde is een jong aandachtsgebied. De behandelingen zijn evenwel niet meer weg te denken uit de maatschappij. Wetenschappelijk onderzoek naar dergelijke ingrepen en de complicaties ervan, is echter nauwelijks voor handen. Erasmus MC Aesthetics heeft een complicatiespreekuur, waar patiënten komen bij wie een ingreep niet goed heeft uitgepakt. De onderzoekers willen bijwerkingen en neveneffecten van ingrepen op celniveau bestuderen.

Huid
De behandelingen worden uitgevoerd door artsen in opleiding tot dermatoloog onder supervisie van onder anderen dr. Peter Velthuis. Andere dermato-cosmetische behandelingen die reeds plaatsvinden op de afdeling Dermatologie zijn lipofilling (vulling van contourafwijkingen met eigen vet), behandelingen met diverse typen lasers (voor huidverjonging, littekens, bloedvatstructuren, tatoeages, pigmentafwijkingen en overbeharing), bovenooglidcorrecties en huidverbetering door middel van peelings en diverse apparaten.

Lees meer in het persbericht van het Erasmus MC.

gepubliceerd: 29 februari 2016.

Deel deze pagina: