... / ... / ... / ... / 2014-12 / Snorren in november

Snorren in november

Mannelijke medewerkers van de afdeling Urologie van het Erasmus MC hebben in de maand november hun scheermesje in de kast laten staan. Zo vroegen zij aandacht voor de gezondheid van mannen.

De wereldwijde actie maakt deel uit van Movember.

movember 2014

Meedoen
“Als er één afdeling is die hieraan mee moet doen, is het de afdeling Urologie”, zegt Arnout Alberts, arts-onderzoeker. Patiënten die Movember kennen, vinden het prachtig om de snorren te zien, aldus Alberts.

Bewustwording
De arts-onderzoeker noemt zijn deelname ‘een morele verplichting’. “Ik doe onderzoek naar de screening van prostaatkanker. Het is de meest voorkomende kanker bij mannen. Ik wilde met mijn snor graag bewustwording creëren. Dat is goed gelukt, want ik kreeg er regelmatig vragen over.”

Ingrepen
Het Erasmus MC is door de Movember-organisatie verkozen tot coördinator van het wereldwijde programma Active Surveillance, onderdeel van het Global Action Plan (GAP). Het doel van het programma is om slapende en weinig agressieve tumoren te begeleiden, door de patiënt regelmatig uit te nodigen voor controles. Dat kan onnodige ingrepen, zoals een operatie of bestraling, overbodig maken. 

gepubliceerd: 1 december 2014.

Deel deze pagina: