... / ... / ... / ... / 2014-11 / Slimme eettips via mobiel

Slimme eettips via mobiel

‘Wat mag mijn zuigeling drinken en eten?’ is een veelgehoorde vraag van ouders. Het interactieve programma op de mobiele telefoon ‘Slimmer Eten Met Je Kind’ biedt tips en recepten.

Ongezond
Slimmer eten met je kindOnderzoek wijst uit dat ongezonde voeding in het eerste jaar kan leiden tot het ontstaan van ziektes op latere leeftijd, zoals hart- en vaatziekten.

Coachen
Régine Steegers-Theunissen, arts en hoogleraar periconceptie epidemiologie van de afdeling Verloskunde en Gynaecologie van het Erasmus MC, ontwikkelde het platform ‘Slimmer eten met je kind’. Dit richt zich op het coachen van beide ouders bij het geven van borst- en of kunstvoeding en het aanleren van gezond eten van hun kind in het eerste levensjaar.

Recepten
Steegers: “Afhankelijk van de aanwezige risicofactoren ontvangen ouders wekelijks persoonlijke vragen, tips, weetjes en recepten via sms, e-mail en website.”

Afspraken
Het programma heeft ook een zorgpad om de groei van het kind bij te houden, en herinnert automatisch aan afspraken en geneesmiddelengebruik.

Een abonnement van 52 weken op 'Slimmer eten met je kind' kost €14,95. Lees meer in het persbericht.

gepubliceerd: 10 november 2014.

Deel deze pagina: