... / ... / ... / ... / 2014-11 / Miljoenen voor ‘Maak kanker kansloos’

Miljoenen voor ‘Maak kanker kansloos’

De campagne ‘Maak kanker kansloos’ heeft € 2.306.850 opgeleverd. Burgemeester Ahmed Aboutaleb maakte de opbrengst vrijdag 31 oktober bekend aan het eind van de Grote Inzameldag in de Passage van het Erasmus MC.

De verwachting is dat het uiteindelijke bedrag van de campagne zelfs nog hoger zal uitpakken. Vrijdagavond werd ook na bekendmaking van het eindbedrag nog steeds doorgeteld. Daarnaast lopen nog vele acties door tot in 2015.

100 jaar DDHK inzameldag

Goede doel
Vanaf begin januari kwamen talloze Rotterdammers in actie voor het Erasmus MC Kanker Instituut. Zo ging de gehele opbrengst van het benefietduel Feyenoord-Excelsior in januari van dit jaar naar het goede doel. Ook was ‘100 jaar Daniel den Hoed’ de bestemming van grote evenementen als de Rotterdam Marathon, Tour de Rotterdam en de Westland Ride.

Basisschool
In september en oktober werd het grote publiek gevraagd om zelf in actie te komen. Zo knutselden bijna zevenduizend basisschoolleerlingen hun eigen ‘Hoed van Daniel’ in elkaar. Ook prijkte in menig kroeg en winkel de speciale rodehoedenspaarpot en werd een geslaagde bedrijfsestafette georganiseerd.

Strijd tegen kanker
Met ‘100 jaar Daniel den Hoed’ wordt in 2014 uitgebreid stilgestaan bij het ontstaan van oncologische zorg in Rotterdam. Honderd jaar geleden opende het Rotterdamsch Radio-Therapeutisch Instituut zijn deuren. Onder leiding van radioloog Daniel den Hoed groeide de kliniek uit tot een internationaal gerenommeerd multidisciplinair kankerinstituut. Voor de strijd tegen kanker is echter meer onderzoek noodzakelijk.

Grote Inzameldag
Op de Grote Inzameldag, de afsluitende manifestatie van de campagne ‘Maak kanker kansloos’, werden actievoerders en donateurs in de gelegenheid gesteld hun bijdrage zelf te komen brengen. In de Passage van het Erasmus MC was er een uitgebreid programma van optredens, interviews en een live uitzending van Radio Rijnmond. De dag werd gecombineerd met een open huis van het Erasmus MC Kanker Instituut, met lezingen en rondleidingen, en een speeddate met deskundigen.

DNA
De opbrengst van de campagne gaat naar apparatuur die uitbreiding van het onderzoek naar en behandeling van kanker binnen het Erasmus MC Kanker Instituut mogelijk maakt. Centraal staat hierbij de bepaling van de behandeling op basis van DNA-materiaal. Met ‘personalized medicine’ moet het mogelijk zijn exact vast te stellen welke behandeling het meest baat heeft voor de patiënt. In 2014 is alle oncologische zorg, behandeling, onderwijs in Rotterdam gebundeld binnen dit instituut.

Lees meer over het jubileumjaar en de campagne ‘Maak kanker kansloos’ op www.100jaardanieldenhoed.nl.

gepubliceerd: 5 november 2014.

Deel deze pagina: