... / ... / ... / ... / 2014-11 / Erasmus MC ‘goed op de rails’

Erasmus MC ‘goed op de rails’

De accreditatie van het Erasmus MC is geldig tot 1 juli 2017. De organisatie heeft twintig verbeterpunten goed opgepakt en een positieve cultuuromslag gemaakt.

NIAZOp bezoek
Deze complimenten maakt het accreditatie-instituut NIAZ. Dat kwam met een grote delegatie auditoren, een soort inspecteurs, meerdere keren in Rotterdam op bezoek om te zien hoe het Erasmus MC vaart.

Warm hart
“De afdelingen dragen kwaliteit en veiligheid een warm hart toe”, zei de voorzitter van het auditteam, Iman Braal. “De organisatie heeft een geweldige transformatie doorgemaakt en veel zaken zijn goed op de rails gezet.”

Veiligheid
De auditoren bekeken onder meer of de patiëntveiligheid goed gewaarborgd is. Ook hadden ze aandacht voor bijvoorbeeld werken met schone handen, protocollen correct toepassen, netjes omgaan met patiëntengegevens en risicovolle situaties zien aankomen.

Groot
Het Erasmus MC is het grootste academische ziekenhuis van Nederland en ontvangt per jaar meer dan een half miljoen mensen op de polikliniek, naast de meer dan 40.000 patiënten die er worden opgenomen.

Twintig
Het NIAZ stelde na de bezoeken een lijst van twintig verbeterpunten op. Al die punten zijn ‘adequaat opgepakt’, zo luidt het oordeel.

Goede handen
Het toegekende keurmerk betekent niet dat er nooit wat mis kan gaan, wel dat kwaliteit en veiligheid bij het Erasmus MC in goede handen zijn, volgens de auditoren.
Erasmus in vogelvlucht 

gepubliceerd: 6 november 2014.

Deel deze pagina: