... / ... / ... / ... / 2014-11 / Boek maakt geheimen bespreekbaar

Boek maakt geheimen bespreekbaar

Het Erasmus MC-Sophia en de Gemeente Rotterdam houden een bijzondere actie. Zij introduceren het boek ‘Ik ben de sterkste’ dat kinderen onveilige situaties leert herkennen.

boek Ik ben de sterksteHet boek wordt op 13 november in groep 4 voorgelezen en ruim 6.000 leerlingen krijgen het mee naar huis.

Weerbaar
Een van de auteurs is prof. Henriëtte Moll, werkzaam als kinderarts in het Erasmus MC. Met dit boek wil ze kinderen weerbaar maken voor emotionele druk. Hoe ga je om met verwarrende gevoelens? Het voorlezen van dit boek is een middel om met kinderen te spreken over geheimen.

Vertrouwd
Het verhaal gaat over Josje. Ze houdt van voetballen en heeft vriendjes. Maar ze heeft ook een geheim dat niet weg wil en steeds groter wordt. Het boek bespreekt niet expliciet waar Josje voor wegloopt, maar geeft ruimte om met kinderen in gesprek te gaan: deel je geheim met een vertrouwd persoon, volg je intuïtie en leer dat een bekend persoon verkeerde voorstellen kan doen.

Aanpak
“Preventie van kindermishandeling vraagt om een brede aanpak en dit boek kan daarbij een belangrijke rol spelen”, zeggen de auteurs Henriëtte Moll en Marianne Witvliet.

Stoppen
Een op de dertig tot vijftig kinderen is slachtoffer van kindermishandeling. De Week van Kinderen Veilig trapt op 18 november af. Deze is gericht op het stoppen van mishandeling in al zijn vormen, variërend van lichamelijke en psychische mishandeling tot seksueel misbruik.

'Ik ben de sterkste’ is in de boekhandel verkrijgbaar voor € 9,90 (ISBN 978 90 239 9461 9).

gepubliceerd: 11 november 2014.

Deel deze pagina: