... / ... / ... / ... / 2014-10 / Geneeskunde op 1

Geneeskunde op 1

De Keuzegids Universiteiten 2015 heeft de opleiding geneeskunde van de Erasmus Universiteit Rotterdam als beste op z’n vakgebied beoordeeld.

Tevreden
“Over het algemeen zijn geneeskundestudenten best tot zeer tevreden over hun studie”, meldt de gids. Nummer 2 op de ranglijst is de opleiding geneeskunde van de Universiteit Utrecht, gevolgd door die van de Rijksuniversiteit Groningen.

Gesmeerd
De EUR-opleiding ontvangt volop lof: “Alleen in Rotterdam zijn de studenten echt dik tevreden met de wetenschappelijke component. Hier valt sowieso geen onvertogen woord. Studenten zijn blij met hun docenten, die deskundig en didactisch onderlegd zijn, en de organisatie loopt er gesmeerd.”

Contacturen
De Rotterdamse opleiding ontvangt opgeteld 76 punten. Het is de enige die voor acht criteria van de beoordelaars een plus krijgt, inclusief ‘survival eerste jaar’, ‘genoeg contacturen’, ‘studielast’ en ‘inhoud’.

Enquête
De redactie van de Keuzegids baseert zijn oordelen over de acht opleidingen Geneeskunde op gegevens uit de Nationale Studentenenquête (NSE) en van de NVAO, de nationale keuringsinstantie voor het hoger onderwijs.

Bachelor, master
De ‘uitmuntende’ bachelor-opleiding van de Erasmus Universiteit Rotterdam, die de eerste drie jaar van de studie beslaat, stond in de Keuzegids Universiteiten 2014 ook op de eerste plaats.
keuzegids2015

gepubliceerd: 29 oktober 2014.

Deel deze pagina: