... / ... / ... / ... / November 2012 / Focus op 9 viert feestje

Focus op 9 viert feestje

De negenjarige Elin van den Putte was maandag 26 november de duizendste deelnemer van het onderzoeksprogramma Focus op 9 van Generation R.

Generation R onderzoekt de groei, ontwikkeling en gezondheid van duizenden opgroeiende kinderen in Rotterdam. Vanaf de leeftijd van negen jaar worden kinderen samen met hun ouders uitgenodigd voor de nieuwste fase van het onderzoek: Focus op 9.  

Tanden
De ontvangstbalie van het onderzoekscentrum is versierd met ballonnnen. Voor Elin staat een cadeau klaar. “Ik vind de onderzoeken best spannend, maar ook leuk.” Moeder Amber: “De ontvangst is hier altijd vriendelijk. En de gezondheidscheck is mooi meegenomen. Bij het vorige onderzoek, Focus op 5, werd ontdekt dat er iets met Elin’s tanden aan de hand was. Ik kon dat toen doorgeven aan de tandarts die er extra op lette.”

Hoge opkomst
Natalia Loekabino is unithoofd van Generation R. “In april 2012 zijn we gestart met de nieuwe onderzoeksfase Focus op 9. We hebben in een korte tijd al duizend deelnemers ontvangen. Dat is een feestje waard.” Het centrum krijgt per dag zo’n elf kinderen op bezoek.

Zonnetje
Loekabino: "De duizendste negenjarige is een mijlpaal, maar we proberen elk kind en ouder in het zonnetje te zetten. Zij doen vrijwillig mee, en we hopen dat ze ook deelnemer blijven.” De kinderen worden tot in hun jongvolwassenheid gevolgd.

Generation R

gepubliceerd: 27 november 2012.

Deel deze pagina: