... / ... / ... / ... / Januari 2012 / Slimmer Zwanger voor mannen en vrouwen

Slimmer Zwanger voor mannen en vrouwen

Het Erasmus MC lanceert het persoonlijke coachingsprogramma Slimmer Zwanger. Vrouwen en mannen met een kinderwens worden bewust gemaakt van het belang van gezonde voedings- en leefstijlgewoonten.

slimmer zwangerComplicaties
Gezonde gewoonten verlagen de kans op onvruchtbaarheid bij de vrouw en man. Ook het risico op complicaties tijdens de zwangerschap en rond de bevalling wordt kleiner.

Waardevol
Initiatiefnemer is prof. Régine Steegers-Theunissen, arts-epidemioloog bij de afdeling Verloskunde en Gynaecologie van het Erasmus MC: "We denken dat het programma een waardevolle aanvulling kan zijn voor mensen die misschien niet zo gezond leven, maar er wel iets aan willen doen. Slimmer Zwanger komt overigens niet in de plaats van persoonlijke consulten van artsen of verloskundigen."

Weetjes
Deelnemers kunnen zichzelf screenen via de website van Slimmer Zwanger. Er wordt dan gekeken naar leeftijd, body mass index en verschillende voedings- en leefstijlrisicofactoren. Daarna wordt het individuele coachingsprogramma bepaald dat periodiek boodschappen verstuurt met tips, weetjes en recepten.

Lees meer in het persbericht van het Erasmus MC.

gepubliceerd: 10 januari 2012.

Deel deze pagina: