... / ... / ... / ... / July 2009 / Kinderwensspreekuur van start voor gezonde...

Kinderwensspreekuur van start voor gezonde zwangerschap

In Rotterdam sterven te veel baby’s tijdens de zwangerschap of vlak na de bevalling. In samenwerking met het Erasmus MC gaat in de deelgemeente Noord daarom het kinderwensspreekuur van start. Dit spreekuur is een van de eerste maatregelen in het Aanvalsplan Perinatale Sterfte.

Behalve de babysterfte in Rotterdam, worden ook veel baby’s te vroeg geboren of is hun geboortegewicht te laag. In het gemeentelijke programma 'Klaar voor een kind' werken het Erasmus MC en GGD Rotterdam-Rijnmond met diverse andere partijen samen om alle Rotterdamse baby’s een gezonde start te geven.

Gezond zwanger
Een gezonde zwangerschap vergroot de kans op een gezonde baby. Daarom is het vóór de zwangerschap al belangrijk om gezond te leven. Maar hoe weet je als moeder waar je op moet letten, en wat je wel en niet mag eten? Voor antwoord op zulke vragen gaat in de deelgemeente Noord het kinderwensspreekuur van start. Daar geven verloskundigen en huisartsen informatie over gezond zwanger worden en een gezonde zwangerschap. Ook wordt gekeken of de baby risico loopt door erfelijke ziektes.

Meer informatie
Meer over het kinderwensspreekuur is te lezen in de flyer.
Of kijk voor meer informatie op de website www.klaarvooreenkind.nl.

 


 

Date published: 24 June 2009.

Share this page: