... / ... / ... / Polikliniek / Diabetische voetenpoli

Diabetische voetenpoli

Diabetische voetenpolikliniek

Voetafwijkingen komen bij patiënten met diabetes vaak voor. Vooral patiënten die langer dan zes tot zeven jaar diabetes hebben, ontwikkelen vaak (40-50%) voetafwijkingen. Als gevolg van deze voetafwijkingen kunnen wonden ontstaan die specifieke zorg behoeven. Uw huisarts kan u doorverwijzen naar de diabetische voetenpolikliniek.

Waar?
De zorg aan patiënten met diabetische voetwonden geven wij in het poliklinische gebouw BA 025 op de begane grond.

Wanneer: Donderdagmiddag van 13.00 uur tot 16.30 uur

Door wie?
afbeelding diabetische voet

Behandeling van voetwonden bij diabetespatiënten vraagt om een multidisciplinaire aanpak. Voor u betekent dit dat u met verschillende zorgverleners te maken krijgt tijdens uw behandeling op de polikliniek.
In ons ziekenhuis is de zorg is in handen van het Basisteam Diabetische voet. Dit team bestaat uit een Verpleegkundige Specialist Vaatchirurgie, Wondconsulent, Podotherapeut en Diabetesverpleegkundige.
Zij dragen zorg voor het eerste onderzoek, behandeling en de controles van uw wond onder leiding van een vaatchirurg. Waar nodig betrekt het Basisteam het Multidisciplinaire team bij de behandeling. Dit team bestaat uit Vaatchirurg, Revalidatiearts, Orthopeed en Internist + Basisteam. Op deze wijze bieden wij u optimale zorg.

Wat?                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          Tijdens uw eerste afspraak op de diabetische voetpoli vindt allereerst uitgebreid onderzoek plaats. Daarbij onderzoekt de Verpleegkundig Specialist de bloedvoorziening naar de voet en de Wondconsulent de ernst van de wond(en). De Podotherapeut beoordeelt eventuele afwijkingen aan de botten in de voet en de Diabetesverpleegkundige bespreekt met u uw diabetesregulatie. Waar nodig wordt aanvullend onderzoek verricht. 
Met behulp van alle informatie, maken we voor u een  persoonlijk behandelplan en bespreken dat met u. Vanzelfsprekend zorgen wij er ook voor dat u thuis de benodigde verbandmaterialen krijgt.
Vervolg? Afhankelijk van de ernst van uw voetwond verwijzen wij u terug naar de huisarts of krijgt u een herhalingsafspraak mee.

        afbeelding diabetische voet

 

Handige links
1- Folder Erasmus MC Diabetische voetwond
2- www.diabetesfonds.nl/artikel/voeten
3- Informatie over het ziektebeeld www.ziekenhuis.nl/ziektebeelden/d/diabetische-voet
4- Podotherapeutische adviezen www.gezondheidsplein.nl/aandoeningen/diabetische-voet