... / ... / ... / ... / Wie is uw dokter / Dr. H. Hartog

Dr. H. Hartog

Transplantatiechirurg

dr Hartog

Dr. Hermien Hartog behaalde haar artsexamen in 2003 aan de RijksUniversiteit Groningen. Zij promoveerde aan dezelfde universiteit in 2014 bij prof. Winette T.A. van der Graaf op het proefschrift ‘The insulin-like growth factor 1 axis in prognosis and treatment of breast cancer’.

 

Zij werd in Rotterdam opgeleid tot chirurg. Vanaf 2008 werkte zij als arts-assistent in opleiding in respectievelijk het Sint Franciscus Gasthuis, het Erasmus MC en het Sophia kinderziekenhuis te Rotterdam. Ook werkte zij gedurende haar opleiding een half jaar in Birmingham (Verenigd Koninkrijk) als fellow hepatobiliaire chirurgie en levertransplantaties bij kinderen in het Birmingham Children’s Hospital en het Queen Elizabeth Hospital.

 

In 2014 registreerde zij zich als gastro-intestinaal chirurg en chirurg bij kinderen. Zij vervolgde hierna haar specialisatie tot Hepato-pancreato-biliair- en transplantatiechirurg als bij de afdeling Heelkunde van het Erasmus MC. Zij is nationaal en Europees gecertificeerd (EBSQ European Board Certification) voor multi-orgaan donatie, niertransplantatie en levertransplantatie chirurgie.

 

In 2016 werd zij aangesteld als staflid bij onze afdeling, met als aandachtsgebieden pancreas-, lever- en transplantatiechirurgie.

 

Aandachtsgebieden

Pancreas chirurgie

Hepatobiliaire chirurgie

Levertransplantatie

Niertransplantatie

Donorchirurgie