... / ... / ... / ... / Wie is uw dokter / Dr. B. Groot Koerkamp

Dr. B. Groot Koerkamp

Hepato-Pancreato-Biliair chirurg

Dr. Groot KoerkampBas Groot Koerkamp is chirurgisch oncoloog gespecialiseerd in de zorg voor patiënten met tumoren van de lever, alvleesklier en galwegen. Hij behaalde het artsexamen cum laude in 2002 aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hij deed een jaar onderzoek naar de genetica van alvleesklierkanker bij Dr. Kern aan de Johns Hopkins University. Vervolgens promoveerde hij aan de Erasmus Universiteit bij professor Hunink op het onderwerp "Onzekerheid in de medische besluitvorming" waarvoor hij een jaar onderzoek deed bij professor Weinstein aan de Harvard School of Public Health. Na een masters opleiding in de Klinische Epidemiologie staat hij geregistreerd bij de SMBWO als Epidemioloog.

In het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam en Gelre Ziekenhuizen in Apeldoorn werd hij opgeleid tot chirurg en is sinds 2011 geregistreerd als Chirurg (BIG: 79057783301). Met een klinisch fellowship van het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) specialiseerde hij zich in de oncologische chirurgie met als focus tumoren van de lever, alvleesklier en galwegen (hepato-pancreato-biliaire of HPB chirurgie). Als KWF-fellow werkte hij 8 maanden in het AMC (professor Busch) en 4 maanden in het Europese Pancreas Centrum (professor Büchler) in Heidelberg, Duitsland. Hierna werkte hij 2 jaar als klinische fellow in Memorial Sloan Kettering Cancer Center in New York, VS: het eerste jaar als KWF fellow in de chirurgische oncologie (Dr. DeMatteo), het tweede jaar als HPB fellow (Dr. Jarnagin).

Sinds 2014 is hij staflid op de afdeling Heelkunde van het Erasmus MC in de vakgroep HPB en transplantatie chirurgie. Binnen een multidisciplinair team behandelt hij patiënten met tumoren van de lever, alvleesklier en galwegen. Daarnaast doet hij orgaan uitnames voor donatie, evenals nier- en levertransplantaties binnen het multidisciplinaire transplantatie team.

Aandachtsgebieden

  • Alvleesklier tumoren
  • Galweg tumoren
  • Lever tumoren
  • Lever- en niertransplantatie
  • Robot chirurgie