... / ... / ... / ... / Wie is uw dokter / Dr. R.C. Minnee

Dr. R.C. Minnee

Transplantatiechirurg

Dr. R. C. MinneeDr. Robert Minnee heeft in 2005 zijn artsexamen behaald aan de Universiteit van Amsterdam.

Tijdens zijn coschappen ontstond de interesse voor de transplantatiechirurgie en verrichtte hij op de afdeling chirurgie van het AMC onderzoek naar niertransplantatie (dr. M. Idu en prof. D. Legemate). Dit resulteerde in 2009 in het proefschrift ‘Surgical outcome of renal transplantation’. In 2015 rondde hij een masteropleiding af in de Klinische Epidemiologie aan de Universiteit van Amsterdam.

 

In het Academisch Medisch Centrum (AMC), Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis (AvL) en het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam is hij opgeleid tot chirurg en in 2015 registreerde hij zich als vaatchirurg. Hierna heeft hij 1 jaar een klinisch fellowship gevolgd op de afdeling abdominale transplantatie chirurgie (prof. J. Pirenne) te UZ Leuven in België.

 

Sinds 2016 is hij staflid op de afdeling Heelkunde van het Erasmus MC in de vakgroep HPB en Transplantatie chirurgie. Binnen het multidisciplinaire transplantatie team verricht hij orgaan uitnames voor donatie, evenals nier- en levertransplantaties. Daarnaast verricht hij wetenschappelijk onderzoek op het gebied van nierdonatie en transplantatie.

 

Aandachtsgebieden:

·          Nier- en levertransplantatie

·          Nierdonatie bij leven

·          Multi-orgaan donatie

·          CAPD chirurgie

·          Transplantatie onderzoek