... / ... / HPB/Transplantatiechirurgie / Polikliniek Transplantatiechirurgie

Polikliniek Transplantatiechirurgie

Op de Polikliniek Transplantatiechirurgie worden patiënten via een verwijzing van een andere medisch specialist uit het Erasmus MC of uit een ander ziekenhuis, na opname (of operatie), gezien door chirurgen of chirurgen in vervolgopleiding. Soms is hier een co-assistent of medisch student bij aanwezig.

Spreekuren van de Polikliniek Transplantatiechirurgie en Leverchirurgie Transplantatiechirurgie (Lever en Nieren) 010-7032554
Lever spreekuren
Maandag van 10.30-13.00
Woensdag 13.15-16.00
Nier spreekuren
Maandag van 8.30-10.00
Woensdag 13:00-16:00

Transplantatie- en leverchirurgen:
Prof.dr. J.N.M. IJzermans
Dr. H. Hartog
Dr. J. de Jonge
Dr. H.J.A.N. Kimenai
Dr. R.C. Minnee
Dr. W. G. Polak
Dr. T. Terkivatan
Dr. T.C.K. Tran


Spreekuur van de polikliniek Pancreas
Polikliniek  010-7033854
Dinsdag 08.30 -12.00 uur

Pancreaschirurgen:
Prof.dr. C.H.J. van Eijck
Dr. B. Groot Koerkamp
Dr. H. Hartog

Algemene informatie van de Polikliniek Heelkunde

Wanneer u voor de eerste keer in het Erasmus MC komt, wilt u zich dan een half uur vóór uw polikliniekafspraak melden bij de receptie in de hal van de Hoofdingang, om u in te laten schrijven? Houdt u ook rekening met een eventuele wachttijd voor de parkeergarage.

Wilt u eraan denken om naast deze brief de volgende documenten mee te nemen:

  • legitimatiebewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs)
  • zorgverzekeringsbewijs en (indien in uw bezit) uw afsprakenkaart
  • de verwijsbrief van uw huisarts of verwijzend specialist
  • overzicht van uw medicijnen

Digitaal aanmelden
Bij aankomst in het Erasmus MC gaat u naar één van de aanmeldzuilen bij de ingangen. Scan hier uw identiteitsbewijs. Op de zuil staat aangegeven waar u uw ID-kaart, paspoort of rijbewijs kunt aanbieden. Wanneer al uw gegevens compleet zijn dan print de aanmeldzuil uw dag ticket. Hierop staan al uw afspraken op die dag in het Erasmus MC inclusief de routes naar uw afspraken. Voor u naar de etage van uw afspraak of opname gaat kunt u rondkijken in onze winkels of iets eten en drinken in een van onze restaurants. Ook kunt u plaatsnemen op het wachtmeubilair in de Arcade, de Passage of op het Plein. 15 minuten voor de afgesproken tijd meldt u zich aan op de betreffende etage. Ons ziekenhuis is groot, let erop dat u voldoende tijd neemt om zich naar de juiste etage te begeven.

Nadat u zich ingeschreven heeft, volgt u de bewegwijzeringborden naar de Polikliniek Heelkunde, gebouw RG, eerste verdieping (zie ook onder routebeschrijving Polikliniek Heelkunde). Bij aankomst op uw etage komt u opnieuw een aanmeldzuil tegen. Hier scant u de barcode van uw dag ticket. Zo weten wij dat u er bent. U kunt plaatsnemen in het wachtgebied of de lounge, die staat aangegeven op uw dag ticket. Wanneer het tijd is voor uw afspraak haalt de zorgverlener u hier op.

Vergoeding zorgkosten
Het is belangrijk dat u contact opneemt met uw zorgverzekering vóórdat u naar de afspraak komt. Als uw verzekeraar geen contract heeft met het Erasmus MC, betaalt u mogelijk een deel van de kosten van uw behandeling zelf. Als er wel een contract is, hangt het van uw polis af of u de behandeling vergoed krijgt. Bij bepaalde polissen worden de kosten van uw behandeling in het Erasmus MC niet of slechts gedeeltelijk vergoed. Zorg dat u niet voor verrassingen komt te staan en informeer tijdig bij u verzekeraar naar de polisvoorwaarden.

Afspraak wijzigen of annuleren
Mocht u op de datum van uw afspraak verhinderd zijn, wilt u dan contact opnemen met onze polikliniek? Wij zijn maandag t/m vrijdag van 08.15 - 16.30 uur bereikbaar op telefoonnummer
010-7040112
U hoort dan een keuzemenu.
Wij maken u erop attent dat wij, bij het niet tijdig annuleren van de afspraak (minimaal 24 uur van tevoren), kosten in rekening kunnen brengen.

Routebeschrijving Polikliniek Heelkunde
   plattegrond1