... / ... / Volwassen patiënten / Afspraak maken

Afspraak maken

Het ErasmusMC is een academisch Centrum. Patiënten worden op onze polikliniek gezien na gespecificeerde verwijzingen.


Er zijn twee typen verwijsindicaties voor het Centrum Gezond Gewicht- locatie Erasmus MC:

  1. Indicatie voor het verrichten van extra diagnostisch onderzoek naar een onderliggende ziekte, bijvoorbeeld naar zeldzame genetische aandoeningen die te maken kunnen hebben met obesitas. Hiervoor is een verwijzing noodzakelijk van een specialist ( internist of internist-endocrinoloog) uit een ander ziekenhuis, die u reeds heeft beoordeeld op veel vaker voorkomende aandoeningen die leiden tot obesitas
  2. Gecombineerde leefstijlinterventie met gezond dieet, beweging en cognitieve gedragstherapie in groepsverband. Vanwege het zeer beperkte aantal plaatsen zijn er strikte criteria opgesteld waaraan men moet voldoen om in aanmerking te komen, en is dit behandelprogramma momenteel alleen toegankelijk voor mensen tussen de 18 en 65 jaar met obesitas uit Rotterdam.

De verwijsbrief kan worden gestuurd naar:

Centrum Gezond Gewicht          
T.a.v. Karin v.d. Zwaan, ErasmusMC, kamer Rg-520k
Postbus 2040
3000 CA Rotterdam

Of per fax naar 010 7034768

Of per E-mail: centrumgezondgewicht@erasmusmc.nl

Aanmeldprocedure
Na aanmelding per e-mail, fax of verwijsbrief, krijgt u een medische vragenlijst toegezonden. Deze kunt u thuis invullen en terugsturen volgens bijgeleverde instructies. Bij sommige mensen met obesitas is het probleem na het invullen van de vragenlijst al helder. U krijgt dan telefonisch het advies medegedeeld. Bij anderen is verdere verduidelijking nodig. Dan volgt een afspraak op het spreekuur, De wachttijd voor een eerste oproep bedraagt momenteel meerdere maanden.   Hier zal worden bekeken  wat bij u de bijdragende factoren zijn aan het overgewicht.Inwoners uit Rotterdam kunnen in aanmerking komen voor het groepsbehandelprogramma van het Centrum Gezond Gewicht, wanneer er géén sprake is van een onderliggende ziekte en men aan de gestelde criteria voldoet.
Indien u zich wilt aanmelden voor een maagoperatie kunt u zich aanmelden bij de andere samenwerkingspartners binnen het Centrum Gezond Gewicht, namelijk het Sint Franciscus Gasthuis en het Maasstad Ziekenhuis.

Sint Franciscus Gasthuis (Rotterdam Noord)

of

Maasstadziekenhuis (Rotterdam Zuid)