Centrum voor thuisbeademing

Centrum voor thuisbeademing

 
Het Centrum voor Thuisbeademing Rotterdam begeleidt patiënten die buiten het ziekenhuis beademd worden. Het thuisbeademingsteam van het Erasmus MC werkt in de regio Zuid-Holland, Zeeland en het westen van Noord-Brabant.
Lees meer
Het CTB Rotterdam is een expertisecentrum voor indicatiestelling, initiatie, monitoring en begeleiding van de zorg voor patiënten met een (dreigende) chronische respiratoire insufficiëntie. Wij begeleiden verschillende categorieën patiënten, waaronder patiënten met neuromusculaire aandoedingen (ALS), thoraxwandproblemen (obesitas, kyfoscoliose) en aandoeningen van het longweefsel en apneusyndroom. Dankzij de ontwikkeling van thuisbeademing is het mogelijk dat patiënten ademhalingsondersteuning krijgen in de thuissituatie. Ademhalingsondersteuning blijkt mogelijk bij meerdere aandoeningen. Het wordt het meest toegepast bij patiënten met een spierziekte bij wie de ademhaling in de loop der jaren gestoord raakte. Ademhalingsondersteuning is geen therapie voor een ziekte, maar bestrijdt een symptoom van een ziekte (onvoldoende ademhaling).

Op deze website vindt u meer informatie over thuisbeademing en over hoe ons centrum te werk gaat op zowel de polikliniek als tijdens het instellen op de beademing. Er is tevens informatie te vinden voor verwijzers en voor patiënten die reeds bij ons onder behandeling zijn.

Lees minder

Voorbeeld film
Veelgestelde vragen