... / ... / Jouw carrière / Sollicitatieproces

Sollicitatieproces

Enthousiast over het Erasmus MC en wil je graag bij ons werken? Lees meer over het sollicitatieproces.

STAP 1: Solliciteren
Via onze website kun je bekijken welke vacatures er momenteel zijn bij het Erasmus MC. In de vacaturetekst staat vermeld met wie je contact kunt opnemen als je inhoudelijke vragen hebt over de functie en met wie je contact kunt opnemen bij overige vragen, zoals over arbeidsvoorwaarden of de sollicitatieprocedure.

Wil je solliciteren? Dan kan dit vaak op verschillende manieren. In de vacaturetekst wordt aangegeven hoe de afdeling jouw sollicitatie graag zou willen ontvangen en of je naast je motivatiebrief en cv nog aanvullende gegevens dient mee te sturen. Na het versturen van je sollicitatie, ontvang je een ontvangstbevestiging.

Op dit moment is het helaas niet mogelijk om een open sollicitatie te sturen. Houd onze site dus goed in de gaten om te zien of er openstaande vacatures zijn die voor jou interessant kunnen zijn. Je kunt ook een jobalert aanmaken, dan ben je als eerste op de hoogte van de nieuwste vacatures.

STAP 2: Selectie
Op basis van je motivatie en cv bekijken we of jouw profiel past bij de vacature. Daarna laten we zo snel mogelijk weten of je wordt uitgenodigd voor een gesprek.

STAP 3: Sollicitatiegesprek
Als we je uitnodigen voor een gesprek, ontvang je van ons een uitnodiging waarin de datum, het tijdstip, de locatie en de gesprekspartners worden vermeld. Het eerste gesprek is er met name op gericht om een beeld te vormen van jou als persoon en om een idee te krijgen of je geschikt bent voor de functie en het Erasmus MC. Ook krijg jij de mogelijkheid om een goed beeld te vormen van de functie waarop je hebt gesolliciteerd, de afdeling en het Erasmus MC.

Verloopt het gesprek positief, dan volgt er vaak een tweede gesprek met andere gesprekspartners. Ook zij zullen een beeld vormen van jou en bekijken of jij de nieuwe collega bent die we nodig hebben.

STAP 4: Arbeidsvoorwaarden en indiensttreding
Als je bent geselecteerd voor de functie, dan bespreekt je toekomstige leidinggevende het salaris en dienstverband bij het Erasmus MC met je. Ter voorbereiding op je indiensttreding ontvang je vervolgens van afdeling Human Resources informatie over de overige arbeidsvoorwaarden. Ook ontvang je een aantal formulieren om in te vullen zodat jouw indiensttreding definitief gemaakt kan worden.

STAP 5: Jouw eerste werkdag
Elke eerste werkdag van de maand organiseert het Erasmus MC een introductiedag voor al haar nieuwe medewerkers. Hiervoor ontvang je van afdeling Human Resources een uitnodiging. Tijdens de introductiedag vertellen we je meer over onze organisatie en krijg je een rondleiding door het Erasmus MC. Voor sommige functies volgt er tijdens de introductiedag een aanvullend programma zodat je na de introductiedag direct aan de slag kunt op jouw afdeling.