... / ... / / Kernwaarden

Kernwaarden

Kernwaarden Erasmus MC

 

Baanbrekend werken, grenzen verleggen en voorop lopen. In onderzoek, onderwijs en zorg. Daarvoor staan wij als Erasmus MC!

Onze kernwaarden 'verantwoordelijk', 'verbindend' en 'ondernemend' zijn daarbij onze basisprincipes. Vanuit deze principes doen we ons werk, we geloven namelijk dat we de beste zorg, onderzoek en onderwijs leveren als we verantwoordelijk, verbindend en ondernemend zijn. Onze kernwaarden zijn dus onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Verantwoordelijk
We nemen en krijgen verantwoordelijkheid en leggen verantwoording af. Aan de patiënt en zijn naasten bijvoorbeeld, aan de mens met een zorgbehoefte, aan de student, aan de maatschappij én aan elkaar. Ons werk is zinvol: wij doen de juiste dingen en die doen we goed. Wij zijn professioneel en integer, maar tegelijkertijd ook open. We delen kennis en inzichten. Anderen mogen ons aanspreken op ons resultaat en gedrag. Of het nu gaat om het gedrag van de medewerkers van het Erasmus MC als individu, of op dat van onze organisatie als geheel.

Verbindend
Verbinden is voor ons een manier om te verbeteren en te vernieuwen. Samen bereik je immers meer. Medewerkers zijn teamspelers die zich verbonden voelen met patiënten, studenten en het Erasmus MC. Ze zijn betrokken, geïnteresseerd en tonen inlevingsvermogen. Met partners, binnen en buiten onze organisatie, werken we samen op basis van vertrouwen en respect. Als Erasmus MC staan we midden in de samenleving. Met onze blik naar buiten staan we open voor vragen en wensen van de patiënt, de student en de maatschappij. Nu én in de toekomst.

Ondernemend
Waar we mogelijkheden zien voor vernieuwing of verbetering, nemen we initiatief. Het Erasmus MC is initiatiefrijk: we signaleren kansen en anticiperen daarop. We wachten niet af, maar weten van aanpakken en kaarten dingen aan. Vol durf, ambitie en optimisme.