... / ... / Patiëntenzorg / Interventiekamers (IK)

Interventiekamers (IK)

Het team Interventiecardiologie doet onderzoek naar en behandelt kransslagader afwijkingen (coronairlijden), voert  in samenwerking met de Cardiothoracale chirurgen en anesthesiologen, hartklepbehandelingen uit en neemt weefselbiopten uit het hart.
Dit team behandelt ook patiënten met de meest acute presentatie van coronairlijden, het acute hartinfarct en is erg innovatief. Er wordt veel wetenschappelijk onderzoek verricht naar nieuwe technieken.

Het team Klinische Electrofysiologie behandelt ritme en geleidingsstoornissen door het uitvoeren van ablaties en het implanteren van pacemakers en ICDs.
Zwaartepunt in het wetenschappelijk onderzoek van de afdeling Elektrofysiologie is de behandeling van atriumfibrilleren door onder andere het verbeteren van ablatietherapie.

Holding
De holding is een verblijfsruimte binnen het OK-gebied. Hier zijn 6 plekken waar u of op een bed of op een loungestoel tijdelijk verblijft. U wordt door een verpleegkundige uit de kliniek naar deze holding gebracht voorafgaand aan uw onderzoek of behandeling op de interventiekamers. De interventiekamers bevinden zich dichtbij de holding. Na uw onderzoek of behandeling op de interventiekamers keert u terug naar de holding waar een verpleegkundige, indien nodig,  nog een aantal controles uitvoert voordat u weer wordt overgedragen aan de kliniek.

Holding
Holding Holding

Foto's: Emile Peters