Blaaskankercentrum

Een multidisciplinair initiatief van het Erasmus MC Kanker Instituut

Blaaskankercentrum

Een multidisciplinair initiatief van het Erasmus MC Kanker Instituut

 
Welkom bij het Blaaskankercentrum; een multidisciplinair initiatief van het Erasmus MC Kanker Instituut. Het Blaaskankercentrum is er voor patiënten met een agressieve vorm van blaaskanker (spierinvasief blaascarcinoom). U kunt, na een verwijzing van de eigen uroloog of huisarts, bij ons terecht voor advies en een persoonlijk behandelplan. Verschillende academische specialisten bundelen hun krachten in één team waardoor het mogelijk is snel en efficiënt te werk te gaan. De specialisten in het Blaaskankercentrum voeren jaarlijks een groot aantal behandelingen uit.
Lees meer

In juni 2012 is het academisch Blaaskankercentrum geopend; een multidisciplinair initiatief van het Erasmus MC Kanker Instituut. Het Blaaskankercentrum is er voor patiënten met een agressieve vorm van blaaskanker (spierinvasief blaascarcinoom). U kunt, na een verwijzing van de eigen uroloog of huisarts, bij ons terecht voor advies en een persoonlijk behandelplan. Verschillende academische specialisten bundelen hun krachten in één team waardoor het mogelijk is snel en efficiënt te werk te gaan. De specialisten in het Blaaskankercentrum voeren jaarlijks een groot aantal behandelingen uit.

Waarom een Blaaskankercentrum?
Na de diagnose ‘blaaskanker’ volgt vaak een ingewikkeld zorg- en behandeltraject. Vanwege de complexiteit van de behandeling van blaaskanker is een nauwe samenwerking tussen specialisten en centralisatie van kennis gewenst. Het Blaaskankercentrum stelt behandelplannen op, voert deze uit en voorziet collega-specialisten van aanvullend advies. Bovendien zijn de specialisten van het Blaaskankercentrum inhoudelijk betrokken bij wetenschappelijk onderzoek, zodat deze ontwikkelingen meegenomen kunnen worden bij de behandelingen.

Behandeling in het Blaaskankercentrum
Patiënten kunnen, na verwijzing door de huisarts of uroloog, binnen één week bij het Blaaskankercentrum terecht voor een intakegesprek. Behandeling en operaties vinden plaats in het Erasmus MC Kanker Instituut op de locatie Daniel den Hoed. Voordelen van een behandeling in het Blaaskankercentrum zijn:

- Alle specialisten zijn vanaf het begin bij de patiënten betrokken;
- Er worden jaarlijks veel behandelingen uitgevoerd;
- De specialisten zijn zowel arts als academische onderzoeker en zijn dus op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen;
- Bij het opstellen van de behandelplannen wordt er rekening gehouden met de persoonlijke behoeften van de patiënt.

Voor patiënten die voor een aanvullende mening in het Blaaskankercentrum komen, is het ook mogelijk om de behandeling in het eigen ziekenhuis te ondergaan.

  Groepsfoto

Lees minder

Introductievideo Blaaskankercentrum
Introductievideo Blaaskankercentrum

video_url

Video: Introductievideo Blaaskankercentrum

Download video Introductievideo Blaaskankercentrum