... / ... / Onderzoek / Moleculaire Geneeskunde

Moleculaire Geneeskunde

Begrip van de rol van moleculen en cellulaire processen bij het onstaan en de progressie van ziektes vormt de kern van de moleculaire geneeskunde.

Genetica verschuift van een simpel moleculair perspektief op het leven naar het begrijpen van de complexe structuren en processen in de cel. Begrip van de rol van moleculen en cellulaire processen bij het onstaan en de progressie van ziektes vormt de kern van de moleculaire geneeskunde.

Bioinformaticaoplossingen helpen de levenswetenschappen, moleculaire diagnostiek en farmaceutische laboratoria bij het verwerken, integreren en analyseren van de enorme hoeveelheden gegevens die gegenereerd worden door systeem biologische experimenten, met als resultaat versneld medisch en farmacologisch onderzoek. Medische en wetenschappelijke 'data management solutions' maken het managen van experimentele workflows en gegevens uit verschillende therapeutische domeinen mogelijk, verbeteren de reproducibiliteit van experimenten en faciliteren de samenwerking, validering van resultaten en analyse over proteomics, genomics en systeem biologie domeinen van verschillende laboratoria. De bioinformatica onderzoeksinfrastructuur is gebouwd op een Oracle gebasseerd platform dat de naadloze integratie van gegevens uit de meest vooraanstaande publieke en private bronnen met moleculaire en medische beeldmodaliteiten mogelijk maakt. De state-of-the-art data mining en data-analyse software wordt commercieel gebruikt ten behoeve van business intelligense en voldoet aan de hoogste eisen voor wat betreft standaarden en aanbevelingen.