... / ... / ... / Algemeen / Ziekenhuisfarmacie Erasmus MC in het algemeen

Ziekenhuisfarmacie Erasmus MC in het algemeen

Als ziekenhuisapotheker ben je verantwoordelijk voor de integrale farmaceutische zorg voor patiënten onder behandeling van het Erasmus MC.

De missie van het Erasmus MC luidt: Het Erasmus MC staat voor een gezonde bevolking en excellente zorg door onderzoek en onderwijs. In het Erasmus MC werken wij hard samen aan het verbeteren en vernieuwen van de zorg van vandaag en de gezondheid van morgen. Dat doen we door baanbrekend onderzoek, onderwijs aan professionals van de toekomst en het verlenen van zorg.


Klinische en poliklinische apotheken
De apotheek in het  Erasmus MC bestaat uit een klinische en een poliklinische apotheek, en  depotheken op de locatie Erasmus MC Kankerinstituut/Daniël den Hoed en in het Sophia Kinderziekenhuis (SKZ). Voorts werken er ziekenhuisapothekers op de intensive care (IC) volwassenen, de IC cardiologie, en de afdeling interne oncologie. Het Erasmus MC ondergaat een complete “vernieuwbouw”. De laboratoria en de apotheek zijn in 2013 al verhuisd. In 2018 volgt het Kankerinstituut en de rest van het ziekenhuis.

De voorraadproductie en farmaceutische analyse vindt geheel plaats in Apotheek A15 te Gorinchem. Dit is een onderdeel van de Erasmus MC Holding.

De ziekenhuisapotheker levert een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit en patiëntveiligheid in het ziekenhuis, en werkt in de rol van behandelaar.
De ziekenhuisapotheker geeft advies en uitleg aan artsen (medisch specialisten en arts-assistenten), verpleegkundigen en patiënten.

Interesse in de farmaceutische zorg
Je hebt als ziekenhuisapotheker de patiënt centraal staan. Je zoekt daarom de samenwerking met de voorschrijvende artsen, verpleegkundigen en andere ondersteunende zorgprofessionals en de apotheekmedewerkers om er samen voor te zorgen dat de farmaceutische zorg voor de individuele patiënt optimaal is.