... / ... / ... / ... / Editie 24 / Rebecca Steketee in Napels

Rebecca Steketee in Napels

Rebecca Steketee geeft een update van haar werkbezoek in Napels.

IRCCS SDN – Instituto di Ricerca Diagnostica e NucleareSinds half september bezoekt Rebecca Steketee het IRCCS SDN – Instituto di Ricerca Diagnostica e Nucleare,dankzij een beurs van de KNAW, om ervaring op de te doen met gecombineerde PET/MRI technologie.

Het SDN was in 2011 één van de eerste centra in Europa waar een dergelijke geavanceerde hybride PET/MRI werd geïnstalleerd. De onderzoekers daar zijn inmiddels dus uiterst bekwaam in het gebruik ervan voor verschillende doeleinden, waaronder dementieonderzoek.

In het Erasmus MC zal in de loop van 2018 een soortgelijk systeem geïnstalleerd worden, en het werkbezoek van Rebecca Steketee aan SDN biedt daarom de perfecte gelegenheid om alvast kennis en ervaring op te doen met de techniek en de toepassing ervan. Zo is zij met het Napolitaanse team o.a. aan het onderzoeken hoe in FTD-patiënten kwantitatieve informatie uit PET en MRI-beelden zich tot elkaar verhoudt wanneer deze informatie tegelijkertijd is verkregen, in plaats met aparte scans, zoals normaliter het geval is.  Zij hebben hierover samen een abstract ingediend voor het beeldvormingscongres ISMRM-ESMRMB 2018. Het werkbezoek duurt nog tot eind februari, en na afloop ervan hoopt Rebecca Steketee de opgedane vaardigheden mee terug te kunnen en toe te passen in het Erasmus MC, om daar optimaal gebruik te kunnen maken van de toekomstige PET/MR scanner.