Klinische Chemie

Thema Diagnostiek en Advies

Klinische Chemie

Thema Diagnostiek en Advies

 
De afdeling Klinische Chemie en Roche Diagnostics tekenden onlangs een raamovereenkomst voor 4 jaren, met als focus het verbeteren van hematologie-diagnostiek. De samenwerking komt voort uit het strategische partnership tussen beide partijen dat in oktober 2017 werd ondertekend.
Lees meer

Het Erasmus MC als een leider in wetenschappelijke kennis en Roche Diagnostics als leider in de IVD-industrie bundelen zo hun krachten om meerwaarde voor de patiënten te genereren. De afdeling Klinische Chemie heeft in 2016 een alfa-studie uitgevoerd om het prototype van de cobas® m 511 verder te ontwikkelen tot een volwaardige geïntegreerde hematologieanalyzer. Met deze hematololgie/morfologie analyzer zijn vervolgens in 2017 en 2018 in het Erasmus MC klinische studies uitgevoerd om CE-markering en FDA approval van het nieuwe system te verkrijgen. Roche Diagnostics zal de voor Nederland eerste CE-gecertificeerde cobas® m 511 -analyzer in Rotterdam installeren, waarmee Erasmus MC de komende 4 jaren wetenschappelijke studies zal uitvoeren.

De raamovereenkomst versterkt de relatie tussen de twee organisaties waarbij het commitment van beide partijen moet leiden tot innovaties in laboratoriumdiagnostiek die een duidelijke toegevoegde waarde hebben in het diagnostisch proces in de gezondheidszorg.Tijdens de ceremoniële ondertekening van het contract waren namens Erasmus MC aanwezig Yolanda de Rijke, Henk Russcher en Tania Khartabil. Namens Roche Diagnostics Peter Ramge, Santiago Montes, Jan Hoogendijk, Simon Davidson en Dan Bracco.

Lees minder