... / Erasmus MC Academie / Variatie en afwisseling

Variatie en afwisseling

Maatwerk
Alle opleidingen van Erasmus MC Academie zijn opgebouwd uit leereenheden. Deze leereenheden vormen weer een samenhangend geheel van verpleegkundige vervolgopleidingen en de opleidingen voor medisch ondersteunende beroepen. Je kunt een combinatie van leereenheden volgen met als doel een (CZO-)diploma te halen of je kunt losse leereenheden selecteren. Losse leereenheden zijn interessant om bepaalde kennis en/of vaardigheden op te halen of nieuwe kennis op te doen.

Stel je eigen opleidingsroute samen
Alle leereenheden bieden we meerdere keren per jaar aan. Groot voordeel hiervan is dat je zelf je eigen opleidingsroute kunt samenstellen in afstemming met je praktijkopleider. Je kunt dus verschillende keren per jaar starten met je opleiding. De inhoud van de leereenheden is afgestemd op je eerder verworven kennis, ervaringen en vaardigheden (competenties).

Wat je in eerdere leer- en werkomgevingen hebt geleerd, erkennen en waarderen wij bij het vaststellen van je opleidingsroute. Heb je een leereenheid bij een eerdere opleiding behaald, dan verdien je een vrijstelling bij de volgende opleiding. Of heb je eerder een paar losse leereenheden gevolgd en wil je hierna gaan voor een diploma, dan krijg je vrijstellingen op je opleidingsroute om zo sneller je diploma te halen.

Bepaal zelf de volgorde
Ook de volgorde van de leereenheden is voor een groot aantal opleidingen zelf te bepalen. Zo kun je kiezen voor een volgorde die naadloos aansluit op je leerroute in de praktijk. Onderwijs just-in-time!

Maatwerk en flexibiliteit zijn bij Erasmus MC Academie vanzelfsprekend. Samen met jou en je praktijkopleider wordt de best passende set van leereenheden samengesteld.

Er is ook een aantal opleidingen waar je met je medestudenten hetzelfde programma doorloopt.
Dit is ook in afstemming met de praktijkopleiders zo bepaald.