... / ... / Uitgelicht / Vaardigheidsonderwijs

Vaardigheidsonderwijs

Vaardigheden oefenen in een patiëntvrije omgeving.

Patiëntvrije omgeving
Vaardigheidsonderwijs speelt een belangrijke rol in de opleidingen van Erasmus MC Academie.
Het oefenen van vaardigheden in een trainingsomgeving is goed voor de competentie-ontwikkeling van zorgprofessionals in opleiding. In een patiëntvrije omgeving vaardigheden oefenen geeft vertrouwen voordat je de stap zet naar de (niet-)klinische omgeving.

Erasmus MC Academie heeft verschillende simulatiepoppen voor volwassenen, kinderen en baby's, beademingsapparatuur en monitors om een IC-unit voor volwassenen en kinderen te simuleren. Met deze poppen en andere fantomen worden levensreddende vaardigheden ingetraind alsook voorbehouden en risicovolle handelingen.

Gipstechnieken worden getraind in een speciaal gipslokaal.

 
Skillslab
Voor een aantal opleidingen maken we ook gebruik van Erasmus MC SkillsLab.
Erasmus MC SkillsLab heeft o.a. een functionele OK-trainingsruimte met 6 operatietafels en anesthesie apparatuur, een Human Patient Simulatieruimte en laparoscopische computersimulatoren.

In een trainingsomgeving die er uit ziet als een echte operatiekamer met echte apparatuur leer je in het SkillsLab vaardigheden als positioneren van patiënten op een OK-tafel. Onder leiding van deskundigen uit de praktijk oefen je je vaardigheden en zet je later met vertrouwen de stap naar de praktijk.