... / ... / Uitgelicht / Gastdocenten

Gastdocenten

gastdocentenGastdocenten, onze verbinding naar experts uit het werkveld.

Gastdocenten vormen het kloppende hart van de opleidingen. De gastdocenten zijn Vakexperts uit de directe patiëntenzorg of docenten met andere specifieke deskundigheid zoals communicatietrainers, acteurs en lotusslachtoffers. Zij brengen de meest recente en actuele ontwikkelingen van hun expertisegebied in de opleidingen.

Gastdocenten worden door de vaste groep opleiders geselecteerd. Na selectie op basis van expertise en didactische vaardigheden worden de gastdocenten begeleid bij het voorbereiden en het geven van het onderwijs. Vaak leveren de gastdocent ook een bijdrage aan kennistoetsen.

Circa 50% van de gastdocenten komt uit de beroepspraktijk van Erasmus MC. Erasmus MC heeft naast de patiëntenzorg ook onderzoek en onderwijs als kerntaak. Erasmus MC behoort bij de top van voor Medisch Onderzoek en Onderwijs. De medisch specialisten uit Erasmus MC kunnen daardoor de meest actuele ontwikkelingen in hun lessen verwerken.

Volgens hoogleraren is de Rotterdamse opleiding Geneeskunde de beste van Nederland. Zij werden gevraagd binnen hun vakgebied oordelen te vellen.
"Dat kunnen professoren, omdat zij doorgaans goed op de hoogte zijn van de gang van zaken bij de andere opleidingen binnen hun discipline", stelt Elsevier (september 2011)

Interesse om als gastdocent lessen te verzorgen bij Erasmus MC Academie?
Meld je aan bij academie@erasmusmc.nl