... / ... / ... / ... / Verpleegkunde vervolg / Themadag Neurologie bij ouderen

Themadag Neurologie bij ouderen

Erasmus MC ZorgacademieNeurologische problematiek komt veelvuldig voor bij de oudere patiënt. Op deze themadag worden twee neurologische aandoeningen specifiek belicht: Cerebrovasculaire aandoeningen en de extrapiramidale aandoeningen, met name de ziekte van Parkinson. 
Cerebrovasculaire aandoeningen vormen een belangrijke doodsoorzaak bij ouderen boven de 65 jaar. Deze aandoening kent dan ook een acute fase, waarin snel handelen noodzakelijk is. Bovendien leidt deze aandoening vaak tot ernstige verstoring in mobiliteit en functionaliteit die langdurige revalidatie en aanpassingen in leefstijl noodzakelijk maken.
De ziekte van Parkinson kan, vaak met een sluipend begin, ook op veel jongere leeftijd toeslaan. Doordat de ziekte vanaf jonge leeftijd tot hoge ouderdom kan voorkomen, en doordat de ziekte een langdurig verloop kent en geen mogelijkheden heeft op genezing, is deze patiëntenpopulatie bij ouderen groot.
   
Kwetsbare oudere

Doel (en inhoud)
Aan het einde van deze themadag is je kennis over neurologische processen opgefrist, is je kennis van cerebrovasculaire aandoeningen en de ziekte van Parkinson verdiept en heb je een beter begrip van de effecten die deze aandoeningen op het leven van de patiënt en zijn omgeving kunnen hebben. 

Programma
De volgende onderwerpen komen aanbod:

 • Neurologische processen;
 • Cerebrale Vaat Accidenten;
 • Ziekte van Parkinson;
 • Leefstijl en Revalidatie na CVA;

De dag wordt afgesloten met een evaluatie. 
         

Praktisch  

 • Doelgroep
  Geriatrieverpleegkundigen die zich willen verdiepen in de Neurologie bij ouderen.  
     
 • Kosten
  Prijs op aanvraag.
     
 • Duur
  De themadag duurt van 08.30 tot 17.00 uur.
    
 • Start
  Bij voldoende deelnemers start de themadag 1 maal per jaar conform het lopende jaarrooster van de vervolgopleiding tot Geriatrieverpleegkundige.
  Sluitingsdatum van de aanmelding is één maand voorafgaande aan de themadag.
       

Meer informatie?
Tel. 010 - 704 34 00
E-mail: iz@erasmusmc.nl

null

Direct naar: