... / ... / ... / ... / Verpleegkunde vervolg / Gipsverbandmeester

Gipsverbandmeester

Erasmus MC ZorgacademieJe wilt werken als gipsverbandmeester in een multidisciplinair behandelteam met medisch specialisten, fysiotherapeuten en SEH-verpleegkundigen. Vind je het een uitdaging om, op grond van je kennis en kunde, beslissingen te nemen over de keuze van de materialen en de (im)mobilisaties in overleg met de behandelend specialist? Dan is deze opleiding iets voor jou! Doel en inhoud
Aan het einde van de opleiding gipsverbandmeester (GVM) werk jij als zelfstandig gipsverbandmeester in een gipskamer. Je kent de materialen en aanlegtechnieken en weet deze toe te passen bij zorgvragers aan het steun- en bewegingsapparaat. 

Programma
De opleiding GVM, erkend door het College Zorg Opleidingen (CZO), bestaat uit een theorie- en praktijkopleiding. De theorieopleiding volg je bij Erasmus MC Zorgacademie en de praktijkopleiding in je eigen beroepspraktijk.
De theorie is verdeeld in twaalf leereenheden die in groepjes van één, twee of drie scholingsdagen worden aangeboden. De praktijkopleiding sluit aan op de aangeboden theorie en is gebaseerd op het beroepsdeelprofiel en de eindtermen van het vak van gipsverbandmeester.

Theorieopleiding
De theorie kent specifiek vakinhoudelijke onderwerpen zoals: anatomie, pathologie van het steun & bewegingsapparaat en gipsverbandleer. Als student bereid jij jezelf voor op de binnenschoolse lessen aan de hand van itslearning; dit is een digitale leeromgeving waarin je alle leerstof vindt. De binnenschoolse lessen zijn praktijkgericht enerzijds door het gebruik van actuele casuïstiek in de theorie- en praktijklessen en anderzijds door het oefenen van een aantal applicaties.

Praktijkopleiding
De opbouw van de theorieopleiding is van laag naar hoog complex en van bovenste-, onderste extremiteiten naar wervelkolom. Deze opbouw maakt een goede aansluiting met de praktijkopleiding mogelijk.
Tijdens de leerweg verzamel jij bewijsmateriaal, passende bij de vakinhoudelijke en generieke kerncompetenties, in jouw eportfolio.

Praktisch

 • Toelatingseisen
  • Diploma verpleegkunde, BIG geregistreerd
  • Diploma fysiotherapie, BIG geregistreerd
  • Dienstverband met een zorginstelling
  • Minimaal 24 uur per week werken in een gipskamer
  • Relevante parate basiskennis van de anatomie, fysiologie en pathologie
  • PC-vaardig in Word, e-mail en Internet
  • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

 • Doelgroep
  Verpleegkundigen of fysiotherapeuten.
   
 • Kosten
  Bekijk hier de prijs van deze scholing. Een korte versie Prijzenoverzicht unit Intensieve Acute Zorg vind je hier.
   
 • Aantal deelnemers
  Minimaal 15 deelnemers en maximaal 24 deelnemers.
       
 • Duur
  De leerweg GVM is achttien maanden en bestaat uit 23 scholingsdagen (incl. startdag en excl. toetsdagen). Toetsen op locatie behoort tot de mogelijkheden, hiertoe worden voorafgaande aan de leerweg afspraken gemaakt en vastgelegd in een contract.
    
 • Afronding
  De leerweg GVM sluit je af met een goed gevuld eportfolio met bewijsmateriaal ten aanzien van alle kerncompetenties behorende bij het vak van gipsverbandmeester.
  Je ontvangt een diploma en als jouw instelling een CZO-erkenning heeft ontvangen voor de praktijkopleiding ontvang je een CZO diploma.
    
 • Start 
  Sluitingsdatum van de aanmelding is één maand voorafgaande aan de start van de opleiding. De opleiding start bij voldoende aanmeldingen volgens rooster. Rooster op aanvraag.

Aanmelden

Meer informatie?
De mogelijkheid bestaat om onderdelen van de opleiding apart te volgen.
Tel. 010-704 3847
E-mail: iaz@erasmusmc.nl

null

Direct naar: