Nieuws

MRI-magneten op hun plek (30-10-2017)
Patiënten profiteren straks als een van de eersten in de wereld van de nieuwste technieken op het gebied van MRI-diagnostiek. Lees hier meer in het nieuwsartikel.

Lourens Penning Prijs voor Daniël Bos (10-11-2016)
Op 10 november j.l. ontving Daniel Bos de Lourens Penning Prijs 2016 tijdens de Conference Course van de sectie Neuroradiologie van de Nederlandse Vereniging voor Radiologie. De Lourens Penning Prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt voor de beste Engelstalige of Nederlandstalige publicaties op het gebied van Neuroradiologie.

Fellowship Kinderradiologie goedgekeurd (29-07-2016)
Het Fellowship Kinderradiologie is goedgekeurd door de sectie Kinderradiologie van de Nederlandse Vereniging voor Radiologie (NVvR).

Subsidie ontvangen door Dr. Edwin Oei (06-06-2016)
Dr. Edwin Oei heeft een subsudie ontvangen van de NBA t.w.v. $300.000. Lees meer in het nieuwsartikel. Op 18 augustus (18:00-23:00) zullen Dr. Edwin Oei en Dr. Robert-Jan Vos worden geïnterviewd over de studie door Radio 1 Sportzomer.
(19-8-2016) Het interview is inmiddels geweest, en is beschikbaar op de website van NPO Radio 1. Klik hier voor het interview.

Ewoud Pons en Daniël Bos hebben beiden een artikel gepubliceerd in 'Radiology' 
Ewoud Pons zijn arikel “Natural Language Processing in Radiology: A Systematic Review” is nu beschikbaar online.
Dr. Daniel Bos zijn publicatie over toevalsbevindingen bij MRI's van de hersenen kan hier worden gelezen. AuntMinnie heeft ook geschreven over zijn artikel.

€ 6 miljoen tegen beroertes
De Hartstichting investeert € 6 miljoen in een onderzoek naar een betere behandeling van beroertes. Het Erasmus MC en AMC coördineren de studie, genaamd CONTRAST. Prof. dr. Aad van der Lugt is work package leader bij deze studie.

Subsidie KWF Dr. Marion Smits
Dr. Marion Smits heeft met succes een subsidie (480.000 euro) binnengehaald via KWF Kankerbestrijding.

Integratie Radiologie, Nucleaire Geneeskunde en Medische Fotografie
Per 1 januari 2016 is het dan eindelijk officieel: de afdelingen Radiologie, Nucleaire Geneeskunde en Medische Fotografie zijn geïntegreerd tot 1 afdeling.

Benoeming Ricardo Budde
Met trots kunnen wij meedelen dat Ricardo Budde per 1 december is benoemd tot Universitair Hoofd Docent (UHD).

Benoeming Dik Kwekkeboom
Met trots kunnen wij meedelen dat Dik Kwekkeboom per 1 december is benoemd tot Professor.