... / ... / Algemene informatie / Het kiezen van de spraakprocessor

Het kiezen van de spraakprocessor

Er zijn verschillende fabrikanten die cochleaire implantaten maken. Voor volwassenen bieden wij drie merken aan, Advanced Bionics, Cochlear, Oticon en Med-El. Dit zijn alle vier kwalitatief goede en betrouwbare implantaten en met de meeste merken hebben we binnen ons team al meerdere jaren ervaring mee.

 

In specifieke gevallen kan er vanuit het CI-team een voorkeur zijn voor een bepaald merk voor u, maar in de meeste gevallen kiest u zelf samen met het CI-team het merk en het type processor. De kwaliteit en het uiteindelijke resultaat zijn voor alle implantaten die wij gebruiken vergelijkbaar. De implantaten zijn dus even goed.

 

Waar moet u dan tussen kiezen?

Alle implantaten en processoren hebben specifieke eigenschappen en keuzemogelijkheden. Hieronder vindt u de websites van de merken met uitgebreide informatie over de processor en mogelijkheden. U kunt daarbij zelf bedenken welk type processor het best past bij uw levensstijl en waar uw voorkeur naar uitgaat.

 

In Nederland wordt een CI-processor één keer per vijf jaar vergoed. De processor, standaard spoelkabel, spoel, magneet en microfoons worden door het CI-team gratis onderhouden (bij normaal gebruik). Vervanging van oplaadbare accu’s en overige accessoires buiten de garantie (meestal 1 jaar) zijn voor uw eigen rekening.


Er zijn processoren die werken op batterijtjes ipv oplaadbare accu’s, deze zijn voor eigen rekening (soms krijgt u een eerste voorraad mee voor enkele maanden). Mogelijk is dit iets waarmee u in de aanschaf ook nog rekening wil houden.

Advanced Bionics
Naida CI Q90


Cochlear

Bij Cochlear kunt u kiezen uit twee verschillende processoren:
Nucleus 7
Kanso

Oticon
Neuro 2


Med-El

Bij Med-el kunt u kiezen uit twee verschillende processoren:
Sonnet
Rondo