... / ... / Info voor CI-dragers / Verzeker uw CI!

Verzeker uw CI!

Eigen rekening
De CI processor wordt volledig door de zorgverzekeraar vergoed. De processor is echter niet verzekerd tegen schade, diefstal of verlies! De zorgverzekeraar vergoedt in dit geval geen nieuwe CI processor. De kosten komen dan voor uw eigen rekening. De apparatuur kost tussen de €7.000 en € 10.000.

Advies
Daarom adviseren we u om de apparatuur te verzekeren tegen verlies en schade. Meer informatie hierover kunt u vinden op de website van OPCI. Ook is het soms mogelijk om uw CI mee te verzekeren via (bijvoorbeeld) uw inboedelverzekering. Dit kunt u eventueel bij uw eigen verzekering navragen.
barst

Verantwoordelijkheid
Verzekeraars vragen vaak naar de nieuwwaarde van de apparatuur. Wat de nieuwwaarde (cataloguswaarde) is van de processor die u hebt/krijgt, kunt u opvragen bij de CI-fabrikant of bij het secretariaat van ons CI-team. De cataloguswaarde stijgt ieder jaar. Het is dan ook aan te raden jaarlijks of twee-jaarlijks de meest recente catalogusprijs door te geven aan uw verzekeraar. Het CI-team is niet verantwoordelijk voor de verzekering van uw CI en ook niet voor eventuele onderverzekering.

Accu's zijn meestal niet meeverzekerd, deze kunnen eventueel worden bijbesteld. Meer informatie hierover kunt u via ons secretariaat aanvragen.