Wanneer naar de SEH

Als u denkt dat u – of iemand in uw omgeving – in een acute, levensbedreigende situatie verkeert, kunt u via het landelijke alarmnummer 112 een ambulance bellen. 112 is ook bereikbaar als uw beltegoed op is.

Zijn uw klachten minder ernstig, neem dan eerst contact op met uw huisarts. Belt u naar uw huisarts buiten kantoortijden, dan wordt u automatisch doorverbonden met de huisartsendienst.

Uw huisarts of zijn of haar waarnemer, is de hulpverlener bij uitstek om spoedeisende medische hulp te verlenen. Mocht u specialistische hulp nodig hebben, dan verwijst uw huisarts u naar het ziekenhuis.

Soms vindt uw huisarts het nodig u te verwijzen naar de afdeling Spoedeisende Hulp voor een consult bij een specialist of voor een Röntgenfoto.

U kunt ook zelf besluiten om bij een acuut gezondheidsprobleem naar de afdeling Spoedeisende Hulp te komen. De afdeling Spoedeisende Hulp is 24 uur per dag, zeven dagen per week open voor alle patiënten.

seh2

Wanneer niet direct naar de SEH?

  • Als u al reeds onder behandeling bent bij een van de specialisten in het ErasmusMC en er ontstaat een acute verergering van uw klachten kunt u beter eerst contact opnemen met de polikliniek van het specialisme. Buiten kantooruren kunt u contact opnemen via het algemene nummer: (010) 7040704.

  • Als u voor dezelfde klacht(en) onder behandeling bent bij uw huisarts dient u contact met uw huisarts of zijn of haar waarnemer (HAP) op te nemen.

  • Als u al voor dezelfde klacht(en) onder behandeling bent bij een specialist van een ander ziekenhuis neemt u eerst contact op met desbetreffend ziekenhuis of polikliniek.

  • Voor kiespijn en of tandproblemen kunt u terecht bij Tandartsenpost010 . Ook bij klachten buiten kantoortijden. Wij verzoeken u van te voren telefonisch contact met op te nemen voordat u naar onze Tandartsenpost toe komt. Zij zijn bereikbaar op 010-4552155. Houdt er rekening mee dat u contant moet betalen.

  • Bij mogelijke besmetting met Hepatitis B,C of HIV na bloedcontact kunt u zich melden bij de afdeling infectieziekten van de GGD Rotterdam e.o.
    - maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur: (010) 433 98 97
    - meldkamer Ambulancezorg, bij geen gehoor, buiten kantooruren en tijdens het weekeinde: (010) 433 98 82.

  • Voor een 'second opinion' van een specialist in het ErasmusMC dient u door uw huisarts of uw behandelend specialist verwezen te worden. Uw bezoek aan de betreffende specialist zal over het algemeen op de polikliniek plaatsvinden.