Behandeling

Tijdens de behandeling zal een co-assistent (arts in opleiding), arts assistent en/of specialist u onderzoeken. Daarom kan meerdere malen naar uw klachten worden gevraagd.

Zodra de arts weet wat de oorzaak van uw klachten is, wordt (in overleg met u) de verdere behandeling bepaald.

De arts bespreekt met u wat de beste behandeling is en noteert dit in de formulieren. Eén van de verpleegkundigen of artsen zal de behandeling uitvoeren.
De mogelijkheden zijn als volgt:

  • U wordt behandeld op de Spoed Eisende Hulp en u kunt daarna weer naar huis. Eventueel wordt een vervolgafspraak voor u gemaakt op de polikliniek of bij de huisarts;
  • U wordt opgenomen in het ErasmusMC voor verdere behandeling.
  • U wordt overgeplaatst naar een ander ziekenhuis.

Zonodig moet u zelf een afspraak maken op de polikliniek of bij de huisarts voor verdere nabehandeling. De benodigde informatie hierover krijgt u van de verpleegkundige of secretaresse na de behandeling. Tevens krijgt u een brief mee voor de eigen huisarts zodat deze geïnformeerd is over wat er met u is gebeurd en over de verdere behandeling.  

Als u niet in staat bent om met eigen vervoer naar huis te gaan, kan de administratief medewerker van de SEH een taxi voor u bellen.    

Als u, eenmaal thuisgekomen, nog vragen of problemen heeft, aarzel dan niet contact op te nemen met de Spoedeisende Hulp.  

Tel: 010 - 70 40145
seh@erasmusmc.nl