Dr. A.C. de Vries

fotodevries

Annemarie de Vries (1981) studeerde Geneeskunde aan de Universiteit Utrecht. Na haar artsexamen in 2005 startte zij met promotie onderzoek op de afdeling Maag- Darm- en Leverziekten van het Erasmus MC te Rotterdam onder begeleiding van professor dr. E.J. Kuipers. In 2008 promoveerde zij cum laude na verdediging van haar proefschrift getiteld “Detection, surveillance and treatment of premalignant gastric lesions related to Helicobacter pylori infection”. Nadien heeft zij bijgedragen aan de ontwikkeling van de eerste internationale richtlijn voor patiënten met premaligne maagafwijkingen. De opleiding tot MDL-arts startte zij in het Sint Franciscus Gasthuis te Rotterdam, vervolgde zij in het Erasmus MC, en voltooide zij in het Albert Schweitzer ziekenhuis te Dordrecht.

Sinds 1 mei 2015 is zij als staflid verbonden aan de afdeling Maag-, Darm- en Leverziekten van het Erasmus MC. Haar aandachtsgebieden zijn chronische inflammatoire darmziekten (IBD), en hepatobiliaire manifestaties en complicaties bij IBD patiënten. Ze is intensief betrokken bij de klinische zorg voor IBD patiënten. Zij neemt deel aan de werkgroep voor de ontwikkeling van de Europese richtlijn voor extra-intestinale manifestaties van IBD (ECCO guideline), de Nederlandse auto-immuun hepatitis werkgroep, en het samenwerkingsinitiatief van academische ziekenhuizen op het gebied van de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa (ICC).

Zij is lid van de Nederlandse Vereniging van Maag-, Darm- en Leverartsen (NVMDL), de Nederlandse vereniging voor Gastroenterologie (NVGE), de Nederlandse vereniging voor Hepatologie (NVH), de European Crohn’s and Colitis Organisation (ECCO) en de American Gastroenterology Association (AGA).