Prof.dr. M.J. Bruno

marcobruno 

BIG-nummer: 39029792501

Marco Bruno (1963) studeerde Geneeskunde aan de Katholieke Universiteit van Nijmegen. In 1990 behaalde hij cum laude zijn arts-examen. Vervolgens verrichtte hij promotie onderzoek aan de afdeling maag-darm-leverziekten van het Academisch Medisch Centrum te Amsterdam. In 1995 promoveerde hij op een proefschrift getiteld: “Exocrine pancreatic insufficiency; efficacy of enzyme replacement therapy”. Promotor was prof. Dr G.N.J. Tytgat.

Vervolgens startte hij zijn vooropleiding Interne Geneeskunde in het Kennemer Gasthuis te Haarlem en voltooide hij zijn opleiding tot MDL-arts in het Academisch Medisch Centrum te Amsterdam. Hierna werkte hij enige jaren als MDL-arts in het Academisch Medisch Centrum. Sinds 1 maart 2008 is hij als MDL-arts verbonden aan het Erasmus MC te Rotterdam, waar hij per 1 april 2010 als hoogleraar Gastrointestinale Oncologie is aangesteld. Per 1 juli 2013 is hij benoemd tot afdelingshoofd.

Professor Bruno is penningmeester van de European Association of Gastroenterology & Nutrition (EAGEN) en per 1 januari 2011 President van de Education Committee van de UEG (United European Gastroenterology).

Zijn wetenschappelijke belangstelling gaat uit naar de gastrointestinale oncologie en de toepassing van geavanceerde interventionele endoscopische technieken, inclusief endosonografie en ERCP. Speciale belangstelling heeft hij voor de diagnostiek en behandeling van goedaardige en kwaadaardige ziekten van de alvleesklier en de galwegen. 

PubMed MJ Bruno