Dr. F. R. Datema

KNO-arts


Datema.gif

Werken op de KNO-afdeling in het Erasmus MC is:
Werken op de KNO-afdeling in het Erasmus MC is wat dokter Datema betreft een voorrecht. Het aanbod van problematiek van zowel de in- en uitwendige neus als de neusbijholten is ruim. Deze problematiek is zeer verschillend en loopt uiteen van relatief eenvoudig tot zeer complex. Elke dag is hierdoor anders en elk probleem vereist een aanpak op maat. De afdeling KNO van het Erasmus MC biedt hem de mogelijkheid en middelen om dergelijke plannen uit te kunnen werken en deze met u als patiënt rustig te kunnen bespreken. Het streven is dan ook dat u goed geïnformeerd en met een tevreden gevoel de spreekkamer verlaat.

Ik ben aanwezig op:
Maandag tot en met vrijdag

Dokter Datema heeft zich gespecialiseerd in aandoeningen van de in- en uitwendige neus (rhinologie). Na zijn opleiding tot KNO-arts in het Erasmus MC te Rotterdam volgende hij een aanvullende opleiding bij collega dr. P.J.F.M. Lohuis, gericht op reconstructieve aangezichtschirurgie. Sinds 2014 werkt hij full-time in het Erasmus MC en gaat zijn bijzondere aandacht uit naar chirurgie van de neus met als doel het verbeteren van functie en vorm. Hierbij kunt u denken aan neusproblemen ontstaan na een ongeval (trauma), uitgebreide infectie, na eerdere chirurgie of door een aangeboren afwijking, zoals bijvoorbeeld schisis.

Dokter Datema maakt onder andere deel uit van het Rotterdamse schisisteam, de werkgroep obstructief slaapapneu syndroom (OSAS), Hypofyse Centrum Rotterdam en is consulent voor patiënten met cystic fibrosis (CF).